O le fou amioga amioga tagata faʻatau i lalo o le aʻafiaga o le lautele faʻalavelave aumaia avanoa ma luitau i tagata faʻatau oloa

O loʻo uaʻi tele le lalolagi i le saogalemu o meaʻai
O le faʻalavelave faʻafuaseʻi ua matua suia ai amioga faʻatau tagata faʻatau, ma o le iʻuga o le faʻatatauina o tupe faʻaalu o loʻo unaʻia ai le au faʻatau oloa ina ia fetuʻunaʻi, e tusa ai ma le suʻesuʻega na faʻalauiloa e le pisinisi o fofo faʻapitoa a Dr. Kyurem.
Valu sefulutasi pasene o tagata na tali mai na latou vaavaai totoʻa pe o meaai e teu i taimi o le saogalemu i le vevela o le tau i le taimi o femalagaiga ma teuina.
O lenei faʻamamafa loloto faʻamamafaina le manaʻomia vave o faleoloa, supamaketi ma tagata faʻatau e fuafua ma faʻatupe i tekonolosi, gaioiga ma malulu filifili 'auala e fesoasoani faʻamautinoaina freshness meaʻai ma le saogalemu e faʻafetaui ai tagata faʻamoemoe faamoemoe.
Dr. Kyurem "lipoti o suesuega o maketi: o le au siamupini fou i le taimi na pa ai le malulu filifili filifili tagata aoina aofaʻi o le 20 i le 60, sili atu ma le 600 tagata matutua ma fafine o manatu faaalia, o le au tali mai Ausetalia, Saina, Initia, Indonesia, le Filipaina, Saudi Arabia, Aferika i Saute, Amerika i Saute, Korea i Saute, Thailand ma le au soʻofaʻatasi a Arapi.
E tusa ai ma le suʻesuʻega, ina ua maeʻa le mala o tagata lautele, na faamuamua e le aufaʻatau le saogalemu o meaʻai, faʻatauga o le siosiomaga ma le tulaga lelei o mea malulu i lo tau maualalo.
E ui o le 72 pasene o i latou na tali mai o loʻo fuafua e toe foʻi i nofoaga masani e pei o supamaketi, hypermarket, maketi o iʻa o le sami ma faleʻoloa peʻa faʻatamaia le faʻatapulaʻaina o faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le a faʻaauau pea ona latou manaʻomia le lelei o le taumafa ma le fou.
Ae ui i lea, o tagata faʻatau, e aofia ai le toʻatele o tagata Initia ma Saina na tali mai, na latou fai mai o le a faʻaauau pea ona latou faʻatau ni meaʻai fou mai luga o le upega tafailagi.
Mai le totoina ma faʻagaioiga e tufatufaina ma faʻatau atu, Dr. Kyurem Temperature Recorder fesoasoani faʻamaumauga o le vevela o felauaiga malulu mo le teuina lelei o meaai pala ma oloa.

3

Tele o tagata faʻatau Asia o loʻo faʻatauina ni meaʻai fou i luga ole laiga
I nisi maketi tele i Asia, o le numera o tagata o loʻo faʻaaogaina auala eletise e faʻatau ni meaʻai fou o loʻo faʻateleina.
Faʻatasi ai ma i latou uma na tali mai, o le toʻatele o tagata o loʻo okaina meaʻai fou e ala i faleoloa i luga ole laiga poʻo telefoni feaveaʻi i Saina i le 88 pasene, sosoʻo ai ma Korea i Saute (63 pasene), Initia (61 pasene) ma Indonesia (60 pasene).
Tusa lava pe a maeʻa faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le 52 pasene o tagata na tali ane i Initia ma le 50 pasene i Saina na fai mai o le a faʻaauauina pea le okaina o oloa fou i luga ole laiga.
Ona o le tele o oloa teu aisa ma pusaʻaisa, o faleoloa tetele e tufatufaina o loʻo feagai ma le luʻitau tulaga ese o le puipuia tele o meaʻai faʻaleagaina ma leiloa, faʻapea foi ma le puipuiga o le saogalemu o taumafa.
I se faʻaopopoga, o le faʻalauiloaina o le i-faʻatau atu o meaʻai i faleoloa, ua atili ai ona faigata.
Supamaketi ma maketi o meaʻai iʻa ua faʻaleleia atili le saogalemu auala ma faʻataʻitaʻiga talu mai le amataga o le faʻalavelave fou a le lautele, ae o loʻo iai lava le avanoa mo le faʻaleleia atili.
O le toʻatele o i latou na teteʻe na latou malilie o le 82 pasene o supamaketi ma le 71 pasene o maketi o le sami na faʻaleleia atili metotia ma faʻataʻitaʻiga e mautinoa ai le saogalemu ma le lelei o meaʻai.
O loʻo faʻataua pea e le aufaʻatau le falefaigaluega o meaʻai e tausisi ile saogalemu ma tulafono ole soifua maloloina, ia mama faleoloa ma faʻatau atu mea lelei, tumama ma meaʻai fou.
O le suiga i amioga a tagata faʻatau o le a fausia ai se tele maketi mo faleoloa, o le sili ona lelei o le a faʻaaogaina alualu i luma iuga-i-leisi malulu filifili filifili ma fou fesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga e maua ai fou ma maualuga lelei meaʻai ma fausia taimi umi talitonuina ma tagata faʻatau.


Taimi Post: Jun-04-2021